Quick ”Psykiatrins fel” säger scientologerna

Ja så är det. I alla fall om man får tro på den anrika och alltid pålitliga scientologiska frontorganisationen kommittén för mänskliga rättigheter, KMR. Man har nämligen publicerat lite propaganda på det oklanderliga Newsdesk, ni vet där vem som helst kan publicera vad som helst. Perfekt för oss med andra ord.

SvD

Dagen

Annonser

2 svar

  1. Hej! Har inget till övers alls för scientologin. Bra att du har en sajt som tar fram sanningen om dem. Tyvärr får man väl säga att psykiatrin ger scientologerna vatten på sin kvarn när den beter sig så illa som den gjort i fallet Quick. Uppmuntrar och belönar honom för lögner, manipulerar och låter sig manipuleras, medvetet ger honom tunga droger i samband med bekännelserna. Och så vidare. Delar av psykiatrin verkar tyvärr inte innehålla så mycket mer substans än scientologin, dvs. den bygger mycket på gissningar och fantasier. Tror inte man vill fastna i den. Men tack och lov står inte psykiatrin på gatan och lockar in folk, som scientologerna gör 🙂 Vänliga hälsningar.

  2. Vad vet vi egentligen om vilka läkemedel Quick fick? Vad vet vi om hur sjuk Quick är? vilken diagnos etc? Ingen har ju hävdat att Quick är psykiskt frisk, så utan eventuella läkemedel, hade quick kunnat föra ett samtal över huvud taget?
    När det gäller bekännelser så ligger väl det på rättssystemets bord snarare än psykiatrins? eller har jag missat något?
    I normala fall brukar det inte duga med enbart en bekännelse för att bli fälld, men här har åklagaren gjort en annan bedömning. Näppeligen psykiatrins ”fel”. Har man däremot en aversion mot psykiatri i allmänhet kan man dock förstå att huvudansvaret för denna fadäs tilldöms just psykiatrin. Psykiatrin bär ju enligt samma personer även ansvaret för nazismens brott och Al-Qaidas terrorism.
    All offentlig verksamhet får ju kritik i olika samanhang, inget konstigt med det. Scientologerna drar dock kritiken mot psykiatrin in absurdum, så till den grad och med så mycket hittepå att en normal människa tycker att dom skämmer ut sig. Det blir löjeväckande. Att påstå att psykiatrisk sjukdom inte finns blir liksom för mycket.

    Nej, fakta och vetenskap har aldrig anammats av scientologerna. Man tror på fullaste allvar att man kan lura människor att köpa deras hittepå genom att uppmana folk att ”se efter själva” som om vore det ett tecken på förmåga till kritiskt tänkande. Suggession är kraftfullt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: