Skåne, ett sektbälte?

Nu läser vi om sekten Kingdom Center/Kristet Center Syd i nättidnigen Dagen. Är skåningarna mer sökande eller rent utav mer lättlurade och oportunistiskt än övriga sverige?

Jag vet inte. Kanske är det en tillfällighet att scientologerna är koncentrerade där. På torget i Malmö har man ofta sina gula tält där man drar in folk och berättar om scientologins förträfflighet. I Arlöv har man ju dessutom lyckats skramla ihop hela 50 miljoner och köpt Daniscos lokaler. Man avser att anställa inte mindre än 100 scientologer, inte illa.

Men det klart, när en av scientologernas frontorganisationer lyckats lura till sig ett 90-konto under falska förespeglingar om att kämpa mot droger kan man förstå att pengarna rullar in. Att scientologer med droger menar psykiatriska mediciner märker man först då man läser igenom vad man skriver på drogfritt.nu hemsida.

Tack för religionsfriheten!

Annonser

11 svar

 1. hej du!
  varför denna ilska mot scientologerna? bara nyfiken – det finns hel drös saker sekter/politiska grupper att vara ilsk på – varför just denna?

 2. Ilska?

  Visst finns det många saker man kan reagera emot, men jag tycker att demokrati, yttrandefrihet, offentlighetsprincipen och hälsa är stora viktiga frågor. Scientologin motarbetar detta på mer plan än du kan tänka dig. Det är en totalitär vinstdrivande sekt som har den ödmjuka målsättningen att infiltrera alla viktiga positioner i samhället för att omvända jorden till scientologer.

  Nu tänker du att jag överdriver, men har man hängt med ett tag och läst vad dom själv skriver och vad som händer runt scientologerna och dess frontorganisationer (jättemånga) så är det precis så storhetsvansinniga dom är.

  Visste du att scientologerna har detaljerade utarbetade planer för hur man skall uppnå världsherravälde, krossa kritiker, angiverisystem, PR och propaganda?
  Det har dom.Scientologi handlar inte om ett religiöst samfund. Att man registrerat sig som trossamfund är för att slippa skatt, det har grundaren själv sagt i förhör.

 3. Du tror inte det kan ha att göra med att dom har ett fancy kontor bara precis över bron?

 4. Mjo vistt, fast rubriken är lite tillspetsad.

 5. Tjena,
  Jag har skickat mail till 3 skånska riksdagspolitiker för att förfråga mig om hur de ser på CoS närvaro i Malmö. Hoppas de tar sig tid till att svara, och att de isåfall säger något vettigt istället för det gamla tramset om att ”kyrkor” har rätt blablabla och därför kan ingenting göras.

 6. Välkommen till bloggen. Det var verkligen bra jobbat!

  En punkt där politikerna i Malmö skulle kunna aggera vore att förbjuda uppställning av gula tält på torget. Kanske kan man anse att det förstör den annars fina miljön.

  Egentligen är det rätt otroligt att man kan bedriva en organisation som scientologin, och kalla det för religiöst samfund och därmed slippa skatt. Ganska upprörande. Att sedan hänvisa till religionsfriheten är magstarkt.

 7. @scientologisekten

  det är ju inte för inte som det verkar som att scientologikyrkan i frankrike verkar vara på väg ut… Blivit åtalade för bedrägeri, går det genom så kommer kyrkan förbjudas där typ.

 8. Jag gissar att kyrkan i sverige inte är mycket bättre, det är bara det att dom kan arbeta i tysthet här ännu så länge.

 9. VET DU VAD EN SEKT ÄR??
  DET DU SKRIVER OM KRISTET CENTER SYD ÄR JU BARA HÖRSÄGEN FRÅN EN PERSON ELLER HUR??? HAR DU VARIT DÄR??
  DET DU SKRIVER ÄR KRÄNKANDE

 10. Får jag? Du är välkommen att ta bort min kommentar om du tycker jag skriver dumt.

  @ Anders

  Hej Anders. Låt oss samtala. Saxat från susning.nu:
  En sekt är en grupp (ofta men inte alltid religiös) som markant avviker från den eller de religiösa/politiska huvudlinjerna i ett samhälle.

  kollar man på hemsida säger dom att det är en ”Unconventional church in southern Sweden”.

  Googlar man ser man att det inte precis handlar om en avhoppare:
  http://www.google.se/search?hl=sv&q=”kristet+center+syd”+%2Bsekt&btnG=Sök&meta=

  Hur tänker du att det är kränkande? För att han inte håller med om din åsikt? Du är säkert en smartare människa än jag, så peka ut vad i inlägget som är förnedrande, eller moraliskt dömmande för jag förstår inte :/

  Må väl Anders, må väl.

 11. Professor

  Du är alltid välkommen. Tack för hjälpen säger jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: