Vatikanen gör som scientologerna

Nämligen att skjuta moteld och hävda att SVT är ute efter att svartmåla påven. Det hävdas att SVT tillsammans med progressiva präster utsatt påven för en konspiration genom att generera honom med att sända intervjun precis innan bannlysningen hävdes.

Men herre gud (om uttrycket tillåts). Varför hävde påven bannlysningen i så fall? Nej man får skylla sig själva om man tajmar så dåligt. Uppenbarligen är SSPX antisemiter (det visste vatikanen). Varför då överhuvudtaget häva bannlysningen? Bättre vore väl att vattikanen såg över sin egen omvärldsanalys istället för att skylla på budbäraren, SVT.

Så här säger man i Vattikanen:

SVT har tillsammans med progressiva präster utsatte påven för en konspiration genom att generera honom med att sända intervjun precis innan bannlysningen hävdes av det katolska prästbrödraskapet S:t Pius X (SSPX). (SSPX är så ultrakonservativt att påven i slutet av 80-talet utfärdade en bannlysning av fyra biskopar i brödraskapet.

Det lär ska cirkulera en ”hemlig rapport” om detta med SVT’s påstådda ”kupp”. Oj vad hemlig den rapporten verkar vara. PR-trick så det ryker. Definitionen av hemlig har härmed fått en ny betydelse. Mer om detta i Dagen

Källa: Sydsvenskan.

Precis den här typen av moteld lärs ut inom scientologkyrkan. Att när obehagliga sanningar avslöjas om sekten så skjuter man moteld (jämför tex ”operation snowhite” och ”fair game”). Motelden är tänkt att flytta fokus FRÅN scientologin TILL kritikern (jämför Vattikanens moteld mot SVT som ju bara är en budbärare) och dennes eventuella orena mjöl i påsen. De senaste exemplet i sverige var väl när KMR gav moteld efter uppdrag gransknings granskning av Narconon som är en scientologisk frontorganisation. Rubriken löd ”FICK JÖNSSON-LIGAN PÅ UPPDRAG GRANSKNING ETT BESTÄLLNINGSJOBB – EN ATTACK PÅ DEN SISTA DROGFRIA REHABILITERINGEN? ”

Drogfria rehabiliteringar finns det många i sveriges kommuner, så rubriken är lögn, men för den som inte är insatt låter det ju förfärligt.

När ett religiöst samfund hävdar att de har en konspiration mot sig, säger det mer om hur paranoida samfundet är än om omvärlden.

Annonser

2 svar

  1. Det är väl lite det som gör scientologerna ”farliga”… Dom ljuger så att dom tror på det själv, och helt vanliga människor lär ju inte precis källforska varenda påstående. Och om man gör det så är det väl lättare att upptäcka just vilka metoder dom tar till för att tysta oppositionen.

    Som du kanske märkte av min förra kommentar så tror jag att det är precis därför inte fler kritiserar dom.

  2. Jag delar din uppfattning. Fler skulle kritisera och färre gå med om det fanns en större transparrens.

    Öppenhet är väl det minsta man kan säga präglar scientologin, och lägger man därtill en närmast paranoisk inställning till omvärlden där alla ses som hot mot scientologin till motsatsen bevisats. Detta stöds av att man vägrar föra diskusion med personer som är anonyma då man vill kunna spåra upp personen i fråga och utöva olika påtryckningar.

    I sverige har det varit ganska lugnt senaste åren, även om det funntis, tex Brettstam. Men med information är min förhoppning att männisor skall veta vad dom ger sig in i och lära sig vilka metoder scientologerna använder. Dom som inte känner till så mycket om scientologin tror nog att man överdriver, trots att det egentligen är ännu värre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: