ADHD förnekas

Tro nu inte att detta rör sig om några enstaka virriga individer, nej faktiskt flera miljoner om man får tro scientologkyrkan. Det är dags att föra fram sekten i ljuset då man i sverige lägger mycket stor kraft på att sabbotera forskning på området. Läs om detta här.

Jag vill med detta blogginlägg medvetandegöra detta till alla som kommer i kontakt med all form av psykiatri, såväl neuropsykiatri, barnpsykiatri etc.

Det vore väl en sak om scientologerna inte ”trodde” på att psykisk sjukdom eller neuropsykiatriska funktionshinder finns, men när man ägnar största delen av sin verksamhet till att på ett rättshaveristiskt sätt sabbotera för såväl patienter som för forskningen, då är gränsen nådd, för länge sedan. Att många som öppet går ut med att man har ADHD får mejl från scientologer om att tex concerta är livsfarligt och om ADHD-konspirationen får en att må illa.

ADHD finns!

Annonser

3 svar

  1. Hmmm…..de kanske inte är så dumma de där scientologerna….concerta är livsfarligt, kan definitivt skriva under på det….ADHD-konspirationen, ja det kommer explodera av oss ADHD:are snart……

  2. Tråkigt att bl a scientologerna, har t vingat debatten att bli så polariserad och trivialiserad. Det finns ju massor av kunskap hos scientilogerna, liksom inom psykiatrin. Båda lägren har tyvärr gett sig till ställningskrig. Att Metylfenidat är ett rävgift, torde väl vara uppenbart(liksom andra psykoaktiva droger). Jag vet vad jag snackar om, efter 30 års exprimenterande. Inställningen till diagnoserna ifråga, liksom till dessa droger, är INTE allenarådande inom psykoatrin. Det är en väldig mängd erfarenhet och kunskap om psyket, som går förlorad, pga läkemedelsbolagens vinstintresse och forskares högmod. Liksom av samhällsentrepenörernas likriktningsiver och tillväxtdyrkan. Likså pga allas vår andliga lättja.

  3. Tilläggas kan väl, att scientologerna är mycket smarta och bra på att utnyttja retoriken, även på denna sida. För dom, är friskt vågat hälften vunnit. Men deras kritik mot psykiatrin, diagnoser och medicin, är inte tagit ur luften. Tyvärr är båda sidor intresserade av, att skymma sakfrågan. Psykiatrin pga symbioset med läkemedelsföretagen och scietologerna, pga att det inte är sakfrågan i sig som är viktig, utan snarare kampen mot psykiatrin(som är deras ”djävul”. Dom är beroende av sådana, därför att detta stärker sektsammanhållningen (klassiker).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: