Anna Wahlgren medlem i scientologorganisation

Jag blev ganska häpen när jag surfade in på barnboksförfattaren Anna Wahlgrens hemsida och finner att hon använder sig av en av scientologernas främsta frontgrupp, KMR. KMR har ett enda syfte och det är att bedriva sitt krig mot psykiatrin. Jag har som bekant skrivit en del om detta.

Hon citerar även information hämtad från KMR i sin barnbok!!: ”Ur Barnaboken 2009 (sid 736):
20 procent av alla västvärldens spädbarn under ett år ges i dag psykofarmaka (2008).
I Sverige har förskrivningen av lugnande medel och sömnmedel till barn ökat med 200 procent, varav 30 procent till barn 0 – 4 år, sedan år 2000.”

Någon källa på dessa påståenden värda namnet besvärar hon sig inte med att ange. (Nej, KMR duger inte som källhänvisning)

Det är häpnadsväckande att en sk expert så totalt saknar förmåga till källkritik. Att som medlem inte känna till att KMR (CCHR internationellt) inte har några ”religiösa kopplingar” till scientologerna får en att undra om Anna Wahlgren någonsin läst det finstilta.

Hon skriver i sin gästbok följande: ” nej, jag är inte medlem av Scientologikyrkan. Jag är (sedan många, många år) medlem av Kommittén för mänskliga rättigheter däremot. Jag stöder också BRIS varje månad. Fem kronor av varje försåld SHN-bok går till BRIS. Vem grundade BRIS? Ron L Hubbard?
En bra idé, både vad gäller små (och inte så små) barn och livet i övrigt, är att skilja på sak och person. Sedan 1969 har KMR arbetat för att ”undersöka och avslöja psykiatrins kränkningar av de mänskliga rättigheterna”. Det har ingenting med någon ”sekt” att göra. KMR svär sig fri från all politisk och/eller religiös inriktning. Det gör jag med.”

Jag vet inte om hon spelar, eller om hon verkligen är så opåläst att hon inte känner till att KMR ÄR en frontorganisation till scientologerna med deras agenda. Är man medlem i KMR så stödjer man att psykisk sjukdom inte existerar och att all psykiatri skall utrotas etc etc. Finns mer om detta på min blogg.

Vidare står detta att finna på hennes hemsida:

”Månadens krönika februari 2009
Månadens krönika är ett urval citat ur tidningen Mänskliga rättigheter 2-08. Kommittén för mänskliga rättigheter är en internationell förening som finns representerad i Sverige med huvudkontor i Stockholm. Den grundades i New York 1969 och har nu över 130 avdelningar i 31 länder. Föreningen har ingen politisk eller religiös inriktning. KMR:s syfte är att verka för mänskliga rättigheter inom mentalhälsovården. http://www.kmr.nu/. Tack, Sonja Hammar och Peter Anstrin!”
Citerat från Anna Wahlgren februari 2009. Krönika.

Syftet som det beskrivs ovan är inte vad KMR själva skrivit, men man kan anta att det lät lite väl offensivt. Följande exakta ordalydelse är klippt direkt från KMR’s hemsida

KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården”

Vad sägs om denna totala lögn hämtad från Anna Wahlgrens sida:

”- Den enkla men fruktansvärda sanningen är att psykiatrin och läkemedelsindustrin är som ett siamesiskt tvillingpar. De sitter fast i plånboken. Ju fler recept psykiatrikerna skriver ut desto mer pengar tjänar de. De som skriver ut mest kan tjäna upp till en kvarts miljon extra per år.”

Så nu vet ni det, alla som eventuellt tänkt ta råd av denna mycket märkliga  människa.
aom

aom2

11 svar

 1. […] bloggat: Scientologsekten- Anna Wahlgren medlem i Scientologkyrkan, Trollhare-  Blogga bort din […]

 2. Fruktansvärt. Det är inte de enda märkligheter jag hört om hennes Barnabok. Folk som stöder KMR ska inte ha med facklitteratur att göra. Punkt.

 3. […] Scientologsekten, en blogg här på wordpress skriver idag att   Anna Wahlgren är medlem i scientologorganisationen KMR. […]

 4. Jag har alltid tyckt att hon är lite mysko, men det här tar fanemig priset.

 5. […] Scientologsekten (läs även detta inlägg) och Frk F. Lästips: Mind control. Behöver du hjälp? Kontakta […]

 6. […] är i blåsväder för att ge råd om barnmisshandelsliknande metoder. Wahlgren skrev nyligen en krönika där hon kallar barnpsykiatrin en dödsfälla, och fortsätter därefter att väva ihop rena […]

 7. Haha..alla kan väl ha lite olika åsikter och tankar om saker (eller vara lite mysko xD ). Men det betyder INTE att hon inte skulle kunna en sak eller två om barnavård!!!!

 8. Jag förstår inte varför folk tycks tro att Anna Wahlgren kan anses vara någon sorts ”expert” på barn.

  Ja, hon har fött flera barn. Gör detta henne till en ”expert”?

  I så fall undrar jag varför inte anse att hon även är en ”relationsexpert”. Hon har ju varit gift sju gånger och har därutöver haft otaliga andra mindre ”allvarliga” relationer.

  Har någon av Anna Wahlgrens anhängare någonsin bemödat sig med att fråga sig själv hur det har gått för hennes egna barn?

 9. […] Wahlgrens enda ”kunskap” inom området uppfostran är helt enkelt att hon skaffat 10 barn – varav ett dog i difteri – med sex olika män. Hennes metoder bygger inte på någon forskning, utan bara på egna erfarenheter och allmänt flum. Hon propagerar dessutom mot vaccinering av barn och är med i Kommittén för mänskliga rättigheter, KMR, en grupp med starka kopplingar till Scientologerna. […]

 10. Vem har bäst fakta? Vi som känner rörelsen eller några stollar på Internet.

 11. Det är synd att stötta scientologerna genom KMR. Det finns säkert någon annan organisation Anna Wahlgren kan stötta. Kanske starta en organisation för förbättring av medicinen som används inom psykiatrin. Den är ju inte nyttig och den förstör kroppen. Man kan gråta över alla biverkningar. Men ibland är giftet bättre än att folk går totalt förlorade. Jag tror inte Hon fattar att det är enbart Scientology. Dom är bra på att ljuga. Dom får nämligen ljuga ”för den goda sakens skull”. RP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: