I religion, ok med lögner

Ändamålet helgar medlen brukar det heta. Religionsfrihet innebär att religiösa ledare, helt fritt kan uttala sig i tex medicinska frågor, utan att ha någon medicinsk behörighet. En religiös ledare får propagera mot medicinsk behandling mot tex cancer eller blodtransfusion, eller som i påvens fall mot kondomer. Något ansvar för konsekvenserna kan inte utkrävas. Det enda omvärlden kan göra är att säga, fy fy fy.

Sanning och fakta är fri såtillvida att det får mannipuleras, misstolkas, ändras.

Det vore intressant om copyrightlagarna kunde tillämpas på publicerade vetenkspliga studier. Att det vore åtalbart felaktigt hänvisa till vetenskaplig studie. Ett exempel; En studie av forskarlaget Sundström et al, uppskattar att det finns 379 invånare som lider av elöverkänslighet. Att då hänvisa till Sundström et al och påstå att man kom fram till att det fanns över 800 invånare med elöverkänslighet skulle då vara brottsligt. Skulle det vara ett visst skydd mot falsk propagandakrigföring?

DN. Dagen. Även Bloggaren Wadenius skriver om detta fenomen.:

Annonser

Ett svar

  1. […] ut med en ledare som är starkt kritisk mot påvens uttalande och vad det kan få för effekter. Andra ser det som ett mer tydligt ställningstagande mot kondomer överhuvudtaget – och jag är benägen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: