Avpolleterat kommunalråd hyllar sekt

Avpolleterade kommunalrådet Iva Parizkova Ryggeståhl i ny skandal. Detta anses så pass häpnadsväckande att flera europeiska medier och newsgroups rapporterar om händelsen, här, här och här, inkl scientologerna själva. Har hon blivit sektmedlem? Ånyo syns hon gå scientologernas ärenden. En annan kommunpolitiker, Adly Abu Hajar talade också på invigningen av den sk ”ideal org” (jättelik lyxkyrka). Han betonade tydligen hur viktigt det är att religiösa samfund att arbeta tillsammans. Undra om Adly känner till scientologernas uppfattning om att alla religioner (utom scientologin) inte är annat är implantat från rymdkejsare Xenu, och som med alla andra implantat måste auditeras bort?

Emellanåt får man intrycket att många har en rosenskimrande uppfattning om scientologin, kanske efter att ha förförts av sciencefictionförfattaren L Ron Hubbards pseudovetenskapliga bok, Dianetics från 60-talet. Kanske är det svårt att ta till sig och lyfta blicken bortom sveriges gränser och inse att scientologikyrkan är en totalitär organisation som eftersträvar världsherravälde, då sådant endast förekommer på film (Ni vet den klassiske skurken i james Bond Ernst Stavro Blofeldt). Att tro att en toppstyrd maktgalen organisation som utövar både kontroll och utpressning mot både egna medlemmar och kritiker ens existerar är kanske svårt att tro.

Malmö Ideal Org
malmoe

Nedanstående är egentligen ett svar till Scaber Nestor. Jag har i mina påståenden infört länkar till källor.

Eftersom svensk media inte ens med tång tar i frågor som har beröringspunkter med scientologkyrkan, trots dess expansionsplaner i sverige, gör att jag anser det lämpligt att i varje fråga där scientologkyrkan har en åsikt, lyfta fram denna.

I USA har scientologkyrkan lyckats lobba fram lokala bestämmelser om demonstrationsförbud mot kyrkan, i england greps en 15-årig pojke efter att ha kallat kyrkan “en farlig sekt”, och kyrkan i USA kallar kritiker för terrorister och hittar på falska anklagelser mot dessa i syfte att flytta fokus från sin egna många gånger kriminella verksamhet. (tillägg, Hubbards fru dömdes till  fängelse för att bl.a brutit sig in i myndighetsarkiv och förstört bevis)

Oavsett om förslaget i FN lobbats fram av islamister, pingstvänner eller katoliker, så visar det likväl att yttrandefriheten inte går att ta för givet, då det finns flera lobbyister som kämpar mot de demokratiska värderingarna.

Att förbjuda religionskritik passar väl alla skumma religioner som inte tål en kritisk granskning, och till den gruppen hör definitivt scientolokyrkan, som lägger väldigt mycket energi på att slippa just kritik. Man har tex en egen underättelsetjänst och en närmast paranoid handlingsplan över hur man skall handskas med kritiker. Däribland att infiltrera olika maktpositioner i syfte att underlätta (the bridge) sin strävan mot världsherravälde.

Kort och gott, scientologkyrkan har länge varit emot religionskritik, precis som OIC. Det tycker jag skall lyftas fram i sammanhanget.

Behövs fler källor eller hänvisningar?

Uppdaterat
Malmöpolitikerna Adly Abu Hajar (M) och Iva Parizkova Ryggeståhl (FP) var två av öppningstalarna när Scientologkyrkan invigde sina nya lokaler i Arlöv i helgen. De hyllar rörelsens arbete och ser inga problem med att delta.

Malmö har visat sig ha två politiker som begåvats med skygglappar. Men det visar samtidigt två saker. Scientologkyrkans mål att knyta kontakter med makthavare (även lokala) har återigen lyckats. Nu med två tillsynes riktiga blåbär när det kommer till källkritik. Det andra hur liten scientologsektsfrågan är i sverige.

Det bör påpekas att scientologerna inte någonstans officiellt anonnserat denna invigning. Rädsla för kritik och negativ opinion såklart. Endast handplockade och utvalda har fått kännedom om detta.

.

Annonser

5 svar

 1. Jag fick fan ont i magen när jag läste detta i Sydsvenskan i morse. Att dessa två politiker innehar maktposition i samhället är en skamlig katastrof. Iva Parizkova Ryggeståhl säger själv att hon inte är fullständigt insatt i CoS verksamhet, men kan gladeligen ställa upp som talare. Hade varit mäkta intressant att se hur arvodet till de två politikerna ser ut.

 2. Hmmm… – om det nu bara hade varit det här med scientologsekten som sådan. Men är ej partipolitik också en form av åt hållet rent sekteri ❓ – för att ej tala om de sedvanliga religionerna

 3. […] beundrare: Josef Boberg på Avpolleterat kommunalråd hylla…040Anonymous på Avpolleterat kommunalråd hylla…Utomjordingar i Skån… på Psykiatrin […]

 4. Sent skall syndaren vakna, heter det ju, och kanske borde nu bägge politikerna, I P Ryggeståhl, (fp) och A A Hajar, (m) från Malmö som ville, visa omvärlden att man stöttar, en rörelse som arbetar för de ”Mänskliga Rättigheterna”! Hajar berättar att han som folkvald politiker, hälsade c:a 3.000 inbjudna gäster välkomna till invigningen där Daniscos gamla kontorslokaler nu blivit köpt av Scientologirörelsen! Har man inget ansvar som politiker, Ryggeståhl och Hajar? Vilka representerar Ni, medborgare som förts bakom ljuset eller Scientologisekten?
  Hajar sade att han fick uppskattning för att han representerade muslimerna, (vad det nu hade med denna begivenhet att göra) och att han i sitt tal tog upp bl a etik och moral samt samarbete kring mänskliga rättigheter och MOT kriminalitet! Men hallå, hajar inte Hajar någonting eller går inte hissen hela vägen upp?
  Att man stöttar och hyllar scientologin visar ju en klar brist på kunskap men när det uppdagas vad scientologisekten står för och ändå står kvar, och applåderar åt deras verksamhet visar brist på gott omdöme och en total avsaknad, av förnuftigt tänkande och noll koll på ”etik och moral”, som man ändå påstår, att man värnar om. Dubbelmoral och falsk varureklam, luktar det här!
  Sedan undrar jag hur Ryggeståhl kan gå ut i media och proklamera att Scientologirörelsen arbetar för humanitet, hjälp till fattiga och att hon vill samarbeta med alla som ”gör någonting bra”!
  Efter alla dessa lovord och ”Hallelujarop”, om scientologerna, så säger Ryggeståhl, att om, jag citerar: ”Gör de fel, så kan vi ha en öppen dialog och säga stopp” och den patetiska linsluskommentaren: ”Jag ÄR politiker och älskar att synas”!
  Är Ryggeståhl och Hajar medvetna om att de hyllar en kriminell, manipulativ och destruktiv sekt! Scientologisekten ÄR en kriminell ”hjärntvättarorganisation” och Ni välkomnar detta!
  Hur kan Ni sova gott på natten när Ni utnyttjats att bli denna sekts ansikte utåt! SKÄMS och AVGÅ, n i har svikit, de som Ni representerar!
  Jag kritiserar inte Er för att Ni blivit manipulerade och förda bakom ljuset, för det är sektens överlevnadsvillkor utan jag reser ragg, som politiker och som medmänniska, när man i skydd av sitt politiska ämbete medverkar till att sekten får fortsätta sin kriminella karriär i samhället bakom ordet ”trossamfund”! Det är inte olagligt att vara dum, kära kollegor, men det är en helt vansinnig väg att gå de ärenden som utsätter VÅRA medborgare för ”otillbörlig ´påverkan”!
  Ryggeståhl och Hajar, Ni har blivit spratteldockor i ett elakt spel och Ni borde ta reda på fakta innan Ni går de kriminellas ärende!
  Eller har jag fel, är Scientologisekten representativ för människosläktet! Jag säger NEJ, efter att jag själv blivit hotad av dem, (NARCONON/RDS) och det är inte den sidan de visar upp när man kan ”få politiker, media och andra samhällsbärare” att bli representativa ”offer”!
  Vi har i vår kommun fått denna sekt ”portad” från våra skolor då deras syfte är att rekrytera våra barn/ungdomar, men de är mera belästa om ämnet om sekter, än vad Ni två är!
  Nu har Scientologisekten blivit dömda i Frankrike, där de kallas vid sitt rätta namn, ”SEKT” och de får böta, drygt 6 miljoner och ledaren för sekten, dömdes till att betala 300 000 kronor! Kan det sägas tydligare, Ryggeståhl och Hajar, att detta faktum, visar att Ni är medlöpare till en organiserad brottslig verksamhet! Kommer Ni att göra avbön i media, (där man ÄLSKAR ATT SYNAS) och försvara Er mycket nedsvärtade politiska heder?
  Är det inte dags att plocka bort epitetet ”trossamfund” från denna kriminella aktivitet som bedrivs och låta sekten, (om de nu får fortsätta med sina bedrägerier) att de få betala skatt på de gåvor som blåögda givare ger dem under falsk flagg! I V Götaland har Scientologisekten/NARCONON inte givits några som helst tillstånd, att bedriva sin verksamhet! Detta kallas att ta ansvar och skydd av medborgarnas rät till en trygg och harmonisk utveckling!
  PS, Ryggestålhs slutkommentar: ”Våra folkpartistiska kongresser är inte heller öppna”! Är Folkpartiet en sekt, undrar väl de som INTE får insyn?)

  Peter Brych,

 5. hvorfor ikke:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: