Åsa ”det har jag aldrig sagt” Waldau

Nu är hon i farten igen. Den ökände knutbysektmedlemmen tillika kristi brud, Åsa Waldau. Nu inbjuden tillsammans med  imamen Abd al Haqq Kielan till en paneldebatt på Borlängefestivalen ”Peace & Love”.

Det klassiska försvarstalet, när någon kontroversiell religiös personlighet, sekt eller sektmedlem ”råkar bli inbjuden” märker man i följande stycke:

”Festivalens presschef Ronny Mattsson försvarar Waldaus medverkan.

– Hon är ingen brottsling, hennes församling är fullt laglig. Och vi har yttrandefrihet i Sverige säger han..” Källa: Dagen

Detta försvarstal kan tolkas som att Ronny Mattsson vet att det är magstarkt att ta in Waldau i paneldebatten. Varför annars drämma till med att föklara hennes juridiska oskuld, hennes lagliga församling (scientologkyrkan är också laglig) och att vi har yttrandefrihet. Fattas bara en hänvisning till vår religionsfrihet också.

2 svar

  1. Hej igen!

    Jättebra bloggat! Tror Åsa vill bli en ny Rosing!

    Mvh

    Sektinfo

  2. Kanske Ronny säger som han gör för att folk inte längre riktigt minns vad som blev den lagliga utgången i Knutby? Waldau är den kvinna som demoniserats mest i svensk press under kanske modern tid. Därför överreagerar många kring Åsa Waldau och en presschef försöker förmodligen då ge lite historik för att sansa debatten. Tycker han skötte sig grymt bra. Intressant debatt också som Peace and Love ordnat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: