Rekrytering till scientologikyrkan

Skattebefriat företagsimperium

17 svar

 1. Nja, företagsimperium? Kyrkan behöver pengar för att finansiera löner, hyra, produktion av böcker och band, reklam samt – expansion. Scientologikyrkan får inga skattepengar till skillnad från andra kyrkor. Sen vilka priser som de tar ut har väl ingen annan att göra med? Köp inget om just du tycker att det är för dyrt. Enkelt. Vi lever väl inte i en kommunistisk planekonomi?

 2. Köpa eller inte köpa, det måste väl ändå ses som unikt för en sk religion, tycker du inte det?

 3. Det är möjligt. Vilka andra religioner tar betalt? Finns det några? Lite kollekt och donationer har väl dom flesta religioner dock.

  Den stora skillnaden är väl att scientologin har kurser och auditering i mycket stor utsträckning, vilket kräver engagerade personer som är väl tränade och som en-och-en auditerar varje scientolog, till skillnad från en stor mässa i kyrkan med många åhörare. Detta gör processen mycket svårare och mer tidsödande. T.o.m. Freezone tar ju betalt, om än mindre. Sen går det alltid att diskutera prissättningen, det råder ju i princip monopol på marknaden. 🙂

 4. Sen går det alltid att diskutera om det är en religion eller en filosofi, men då det rör grundläggande frågor om livets och universums uppkomst, vilka vi är och varifrån vi kommer, att vi är spirituella varelser som kan utvecklas till högre tillstånd (i likhet med vad Buddismen tror) så anser jag att det är en religion. Scientologin går i princip inte alls in på gudsbegreppet likt Buddismen.

 5. Definitionen av religion kan vi lämna därhän eftersom det inte finns en tillfredställande sådan. Det är heller inte intressant i sammanhanget. Vad som är intressant är vad scienotologerna gör med sina pengar, och på vilket sätt de finansierar sin verksamhet. Scientologerna uppmanar sina medlemma att lägga alla sina penar på kurser, vilket skapar enorma ekonomiska problem för de drabbade familjerna. Ett sätt för nytillkomna medlemmar att finansiera kurserna är att arbeta för organisationens företag, utan betalt då de intjänade pengarna går till kurser eller annan verksamhet. Detta är med ett annat ord slavarbete.

 6. Välkommen hit Roy.

  Men håll med om att affärsidén är finurlig. Man kallar sig kyrka, skapar sk sekulära organisationer. Dessa organisationer bedriver vinstdrivande företag och kallar sina anställda för idéellt arbetande.

  Det värsta är att många myndigheter inte har resurser att utreda detta och på så vis se det för vad det är. Företag och inget religiöst samfund. Golden Era Productions tex.

  http://www.pe.com/localnews/inland/stories/PE_News_Local_S_weblawsuit26.2f7dc3f.html

 7. Inget fel på deras affärssinne i alla fall. Sen kan man väl diskutera etiken:)

 8. EtikeN? vilken etik? detta är ju slaveria på hög nivå, dom får det att framstå som något frivilligt men det enda dom gör är att ruinera familjer genom att tvinga alla att genom gå svindyra kurser. Scientologi Kyrkan är riktiga idioter och jag håller just nu på med ett skol projekt och har intervjuat ”anställda”. Jag kommer skicka allt till dags tidningar så får vi se vad polisen kommer att göra 🙂

 9. (^^^)

 10. )=========> —

 11. jag tycker att jag är bra för att du har kapsyler i öronen

 12. by KeldA^

 13. frågan ‘vad är Scientologi?’. För att svara på frågan har Scientologi-kyrkan under det sista årtiondet gjort stora ansträngningar för att göra information om religionen vitt tillgänglig. Detta har gjorts genom böcker, filmer, broschyrer, föredrag och informationsfyllda annonskampanjer.

  För de svenskar som själva vill ta reda på vad Scientologi är finns nu den mest omfattande och auktoritativa källan till information tillgänglig, och dessutom på svenska – den helt nya utgåvan av boken med den passande titeln Vad är Scientologi?.
  Det följande är ett utdrag ur introduktionen till den nya boken. Kapitel ur boken kommer att återges i kommande nummer av Freedom för att våra läsare ska få svar på sina frågor om Scientologi.

 14. tack för informationen

 15. tack sofia<3

 16. ingen orsak<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: