Wahlgren stödjer scientologgrupp

Inte nog med att Wahlgren återigen är i blåsväder för att ge råd om barnmisshandelsliknande metoder. Wahlgren skrev nyligen en krönika där hon kallar barnpsykiatrin en dödsfälla, och fortsätter därefter att väva ihop rena konspirationsteorier, hämtade från scientologfronten kommittén för mänskliga rättigheter, KMR. Japp, hon tackar även den ökände Peter Anstrin i sin krönika. Den högt upsatte scientologen och en av de styrande på KMR.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5015762.ab

KMR tror och propagerar för att psykiatrin bl.a ligger bakom terrordåden 11 september och tror definitivt inte att psykiatriska sjukdommar existerar utan är påhittade av psykiatrikerna i maskopi med läkemedelsindustrin.

Det kan också nämnas att i dagarna har det Norska hälsodepartementet diskuterat att granska scientologkyrkans metoder efter att riksdagsmannen Gunnar Ballos dotter tagit sitt liv samma dag hon tog scientologernas rekryteringstest, OCA.

Annonser

12 svar

 1. KMR må vara något överdrivna, men det är bra att de finns och granskar psykiatrin. I dag är vad jag förstår ca 8 000 barn på metylfenidat (amfetaminliknande) medel och det bör granskas och uppmärksammas samt debatteras. Psykiska sjukdomar existerar, har du något exakt citat till var KMR säger att de inte existerar?

  Psykiatrin har också frontgrupper i USA, exempelvis Teen-screens, där ungdomar får fylla i frågeformulär och de med dåliga resultat blir slussade vidare och i slutändan så blir ca 90 % erbjudna någon form av psykofarma, antidepressiva etc. Är detta bättre? Förstår personligen inte hur man kan komma till större insikt om sig själv via en tablett?

 2. Vidrigt är vad det är.

 3. Nils:

  1. KMR ”granskar” inte psykiatrin. KMR sprider lögner och ohemula överdrifter om psykiatrin. De vill inte bara skada psykvården, utan göra det omöjligt för sjuka människor att få vård (d.v.s. den vård som den samlade läkarkåren anser vara rimlig, och som har stöd av medicinska kunskaper).

  2. Metylfenidat är inte farligt, och har det goda effekter såtillvida att det underlättar tillvaron för barnet, då är det minsann en bra sak.

  3. Syftet med antidepressiva läkemedel är inte att uppnå ökad självinsikt. Syftet är att lindra eller upplösa symptom.

 4. Henrik, generella frågor:

  1. Finns det något dåligt med psykiatrin? Något bra? Vänligen konkretisera.

  2. Läkemedelsvärlden? Någon som vet vem som driver den sajten? Hittade följande:

  http://www.lakemedelsvarlden.se/zino.aspx?articleID=11668

  ”Några av läkemedlen som fått ny varningstext i USA till följd av rapporteringssystemet är fentanyl som visat sig kunna leda till dödsfall hos barn, metylfenidat som används för behandling av ADHD och som kan ge alvarliga psykiska biverkningar. I Sverige finns varningar på dessa läkemedel.”

  Henrik, du menar att det finns INGA SOM HELST biverkningar?

  3. Teenscreen:

  http://www.psychsearch.net/teenscreen.html

  Rent generellt, vad anser du om psykofarmaka? Antidepressiva?

 5. Nils:
  Ingen, varken läkare eller psykiatriker, har hävdat att psykofarmaka botar. INGEN. Det handlar om att hindra en människa från att ”drunkna”… Medicinen hindrar en från att drunkna men man måste lära sig att simma själv. Mediciner räddar liv men är bara tänkta att användas som kryckor, något för att göra patienten mottaglig för terapi (är man riktigt deprimerad kan man inte ens prata, så seg i kolan är man). Det gäller att väga nackdelarna mot det medicinska behovet.
  ALLA mediciner har biverkningar. Generellt är det så att läkemedel som påverkar fysiken ger biverkningar som är ”fysiska”, läkemedel som påverkar det psykiska ger psykiska biverkningar. Med undantag förstås. Är det så konstigt egentligen?

  KMR granskar inte psykiatrin, KMR sprider lögner om både psykisk sjukdom, vägen ur det och medicinering. De sprider lögner som gör att samhället börjar misstänkliggöra vården och förstör för tiotusentals sjuka med allvarliga sjukdomstillstånd. KMR är ett fult medlemsfiske till scientologerna, och använder ”välmening” som täckmantel.

  Om det fanns fler scientologer som du hade det varit fantastiskt, det är verkligen underbart att äntligen kommunicera med en scientolog som inte censurerar sin gästbok och verkligen SVARAR på kritik! Just nu tampas vi kritiker med uppenbart lurade människor med noll verklighetsinsikt tex. Peter U Larsson (som hävdar att just psykisk sjukdom inte finns, raderar all kritik och svarar aldrig på motargument och verklighetsberättelser) det är verkligen hedervärt att du ger dig in i diskussionen.
  Var scientolog om du vill, inget mig emot, det vi är emot handlar om det fula utövandet vissa scientologer sprider, tex. Narconon och KMR.

 6. Förresten, det där med Teen Screen låter som rent vansinne. I Sverige är sådant där helt FÖRBJUDET i lag!
  Man kommer inte till större självinsikt med mediciner, det handlar bara om överlevnad (iallafall vid djupare depressioner). Mitt antidepressiva SSRI-preparat har ”väckt” mig ur ett livshotande tillstånd (jag har fortfarande självmordstankar för medicinen gör ju inte allt direkt, men jag får KBT-terapi också) men mycket mer har medicinen inte gjort. Mediciner KAN INTE göra en till en ”bättre” människa, när läkemedelsbolag skriver sådant mår man nästan illa.

  Det är rätt lustigt det där med läkemedelsindustrin och scientolog-fanatiker (som bara tar naturläkemedel mot det som är allvarliga psykiska tillstånd). Förstår de inte att naturläkemedelsindustrin också är väldigt stor, omsätter pengar och ovanpå det- till större delen är byggt på rent humbug utan medicinsk effekt? Jag vet en bipolär kvinna som blev tillsagd att ”medicinera” sig med aska 2 gånger dagligen. Hjälpte det? Nej. Vilka tjänade pengar på det? -Industrin, till ingen nytta.

  Klart att det finns dåligheter med psykiatrin. MYCKET dåligheter. Min psykiater bävar inför att släppa iväg mig till vuxenpsykiatrin istället för Unga Vuxna där jag gått nu ett tag, vilket på papperet bör ske ganska snart. MEN jag har fått fantastisk, fantastisk vård de senaste åren anpassad för min åldersgrupp och jag är tacksam! När jag har haft det så bra innebär det att det kan ske förbättringar i vuxenpsyk till samma nivå och jag hoppas att det händer snart.

 7. Min uppfattning är att alla ”patienter” i slutändan själv skall bedöma vad som är bäst för dom, utan en auktoritär inblandning med tvång. Ok, i vissa EXTREMA fall (någon som springer omkring helt galet och klättrar på väggarna) kan tvångsmedicinering vara ett måste. Alltså, om du upplever att något inom psykiatrin har hjälpt dig så är det bara att gratulera. Du är den enda som vet, för det är dina känslor. Däremot anser jag att KMR väcker debatt och manar till eftertanke av typen: Finns det andra vägar? Bättre lösningar? Granska överförskrivningar etc.

  Observera följande: Psykiatrin och scientologin konkurrerrar INTE med varandra. Detta förefaller vara en vanlig missuppfattning.

 8. Överförskrivingar är negativt, man ska inte knapra kemikalier i onödan- man vet ju inte vad kemikalierna gör i slutändan därför ska man bara medicinera när det är direkt nödvändigt.
  Konstruktiv psykiatrikritik är viktigt, men det ska inte vara en ”religiös” organisation som påstår att Hitler var psykiatrins verk (KMR!), som kommer med ”kritik”. Deras kritik i stort är nämligen bara smörja och FÖRSTÖR FÖR ANDRA, SERIÖSA OCH OBUNDNA KRITIKER. Det är det som är så illa, KMR ger nämligen psykiatrikritiker dåligt rykte! Numera tror hela Sverige att all psykiatri/psykiatrikritik involverar utomjordingsimplantat på något sätt!

  Psykiatrin ser KMR:s amerikanska ledning som ett hot mot scientologverksamheten, det är fastslaget i många dokument för länge sedan tyvärr. De konkurrerar med varandra, iallafall i USA. ”Get rid of the psychs!”
  som Hubbard själv skrev.

 9. Detta behöver redas ut. Det finns någonting inom scientologin som heter ”Illegal PC”. (PC står för Pre-Clear och är den person som blir auditerad.) Nu kan inte jag texten exakt, men i princip så innebär det att om en person har genomgått psykiatrisk behandling och/eller har en ”psykiatrisk” historia så får man inte ens genomgå auditering inom CoS. Man får alltså läsa igenom ett papper innan man genomgår auditering och skriva under på att man inte har en ”psych history”. Scientologin tar alltså inte ens emot ”psykfall” !

  Detta är väl något beklagligt enligt min mening, då Hubbard från början försökte lösa problemen med psykos och neuros genom Dianetiken. Min bedömning är att CoS erfarenhet visar att det är för mycket problem rent generellt med folk som har en ”psych history”, därför har man dragit alla över en kam (något orättvist) och gjort på detta sätt.

  Men som jag brukar säga, Dianetik kan alltid göras gratis hemma med en kompis utan e-meter. Ett annat ordspråk är att ”Charge off the case is always charge off the case”, dvs ”Någon auditering är alltid bättre än ingen auditering.”

 10. […] Rekomenderar spädbarn att sova på mage, vilket går tvärtemot forskningen – Beskriver barnpsykiatrin som en dödsfälla – Förespråkar något som kallas för “tryckpressen” […]

 11. Hmmm ja ni ..

  Jag litar då INTE alls på psykiatrin..
  Psykiatrin har INGEN terapi överhuvudtaget..
  Man går dit sitter och snackar dom skriver på ett papper och vill att man tuggar tabletter som ger biverkningar som är livsfarliga sedan efter att biverkningarna har slagit till (Citalopram) så säger dom att nä men det behöver inte alls vara biverkningarna som har gjort nått och sedan så sitter man totalt nersjunken i qvicksanden och dom vill att man bara mår ännu sämre genom att säga nää nu är du så pass sjuk så du kan inte göra det och du kan inte göra det osv osv.. och vil att man äter starkare tabletter… vet ni vad jag säger …

  Jag skiter ifall KRM är scientologer hela bunten…
  HAIL KRM!!
  död åt psykiatrin..

  Om dom inte förbättrar sina metoder genom att ge gruppterapi, KBT och andra grejer som t.ex: rådgivning och vägledning innan mediciner som man inte ens behöver..

  Enda felet som jag har är att jag tycker att jag har dåligt självförtroende och självkänsla..
  och det blir enligt dom till ADHD och mediciner istället för att bearbeta sitt problem…

  Sedan när man ber om terapi så säger dom att det var mer 80-talet och att det är mediciner som gäller så vad tänker man?
  hmm mediciner ska hjäpa?
  ok jag litar väl på läkaren och tar det fastän jag inte egentligen vill ha det men vad är valet?

  Sedan så går man ut på stan och ser att abf har cirklar inom självkänsla och självförtroende och tänker fy fan för psykiatrins alla lögner och svek..

  Mina tankar om psykiatrin är : ” läkare vill ha sina bonusar från medicinföretag och därför väljer att skriva ut mediciner till sina patienter som sedan byter till starkare tabletter hela tiden för att inte förlora sina patienter och säger till patienten varje gång kom tillbaka om 2 månader så får vi se hur du mår. Sedan leder det till att patienten får biverkningar och patienten får rådet att äta medicin mot biverkningarna.. men som patienten tyvärr inte vet att dom gör.. patienten tror att dom bara har fått nått annat skit i sin skalle som dom mår dåligt över och tänker inte alls att det kan vara biverkningarna som orsakat det .. och för många leder det till att dom blir inlagda på psyket för att dom inte orkar med.. = Inkomst till medicinföretag och psykiatri och ett skit liv för patienten… ”

  MVH / Roger

 12. Välkommen hit Roger.

  Du kanske skulle engagera dig politiskt eller skriva till din lokale sjukvårdspolitiker och kräva gruppterapi åt alla med psykisk sjukdom? Personligen tror jag inte att det hjälper alla, men säkert några. Precis som olika personer kan lida av olika psykiatriska problem så gäller det väl att kunna erbjuda individuella lösningar. Eftersom du är missnöjd borde du kanske byta läkare, eller diskutera dina önskemål med denne?

  Du låter väldigt misstänksam mot psykiatrin, och jag vet inte på vilken planet du har din psykiatrikontakt, men här i sverige får inte läkare inkomst från några medicinföretag. När det gäller ABF-kurser så riktar dom sig knappast till personer med psykisk sjukdom.

  Ditt enda problem är dåligt självförtroende och självkänsla, så man undrar varför du öht sökte psykiatrisk hjälp? Din berättelse låter faktiskt inte trovärdig i mina öron. Antingen har du stött på sveriges enda psykiatriker som medicinerar dålig självkänsla med SSRI, eller så utelämnar du andra problem i din berättelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: