ECT på uppdrag granskning

Ikväll kl 20.00 på svt kanal 1.

Det ska bli intressant att se hur Janne Josefsson klarar av bedriften att sålla bland källorna. Jag tänker närmast på hans namne, Janne Larsson, ni vet KMR-hjälten, skribenten, läraren etc, och de andra fåtalet högljudda motståndarna i scientologernas ringhörna. Kanske får vi höra namnet Peter U Larsson, som inte behöver någon närmare presentation.

ECT används alltså vid mycket allvarliga psykiatriska tillstånd där läkemedelsbahandling antingen har ingen eller begränsad effekt, eller då man behöver uppnå snabb effekt vis närmast livshotande tillstånd, genom framkallande av en epileptisk kramp. Detta utförs under narkos.

Djupa läkemedelsresistenta depressioner och manier är exempel på diagnoser där ect används.

Skall vi gissa att anekdotiska bevis kommer att användas flitigt?

Kanske får vi höra scientolognamn som Fred Baughman , Tomas  Szass och Peter R Breggin, ökända CCHR-hjältar.

CCHR är den sekulära antipsykiatriska scientologgrenen. I Sverige kallar man sig KMR.

 

7 svar

 1. Ska bli intressant att se hur KMR vinklar detta (om de gör det) för de blev ju själva granskade av samma program för drygt ett år sedan.

  Du borde skriva ett inlägg om Nick Xenophon (lol), en australiensisk senator som anser att Scientologin i Australien bör granskas. Liksom i Storbritannien kan man bli stämd för förtal i AU, men Xenophon kringgick detta genom att tala i senaten (där man får uttala sig fritt) och Scientologerna kallar detta för fegt.

  Ett citat från hans talt: “In Australia there are no limits on what you can believe but there are limits on how you can behave. It’s called the law, and no one is above it.”

 2. Mark Bunkers blogg med videoupptagning från talet:
  http://www.xenutv.com/blog/?p=3843

  Lyssna och förfäras.

 3. Hej på Er

  Håller just på med en mejldebatt mot Peter U Larsson, allas vår scientologiska psykiatrimotståndare!
  Han är nog lite gramse på mig…..jag hade för många argument mot honom och den rappakalja han sprider kring bl.a ADHD.
  Han har inte svarat på ett enda argument jag framfört utan bara slått ifrån sig. När jag sedan pulvriserade hans påstådda medlemsantal i scientologerna, påvisade vetenskapliga bevis kring ADHD etc. så ville han inte skriva mer…;-)
  Lustig kille det där…uppmana människor till att inte ta den medicin de behöver och istället föra fram scientologins läror som lösning på allt inklusive ADHD. Å ena sidan säger han att ADHD är ett påhitt av läkemedelsindustrin å andra sidan så har han lösningen? Hur skall han ha det? Finns ADHD eller inte?
  Ja jösses va scientologin använder sig av omvänd beviskedja…..det finns inte men vi har lösningen på problemet! Verkar vara en dålig lösning att lösa det som inte finns???

 4. Till svarta listan; Rekrytema (www.rekrytema.se) har ett test JobMatch som är ett omgjort gammalt scientologitest. Klipp in länk nedan i webläsaren så hittar du ett repotage i Industri Standard från 2001. De har bytt namn på företaget för att sopa igen spåren från kopplingar. Dessutom har personerna i ledningen också bytt namn. Ann-Christin Holmberg hette Ann-Christin Paulsén innan (uttalar sig i artikeln). VDn Klaus Olsen hette Heimann tidigare -Han var verksam Scientolog i Danmark tidigare. Silhouett och Nokant är Rekrytemas tidigare namn. Nu heter de också JobMatch Sweden. Nu är de på Nordiska ministerrådet och försöker sälja in sitt test JobMatch. FOKUS rekrytering har Jobbcoach uppdrag för Arbetsförmedlingen -Scientologerna nästlar sig in överallt. MJessen

  http://www.psykometrika.se/pdf/Industri_Standard_2001.pdf

  http://se.rekrytema.com/files/2013/05/Nordisk-minister-konferens.pdf

 5. Till svarta listan: Om ni handlar på något av följande företag http://e-safewear.dk eller http://e-safewear.dk/sv/ så är risken stor att pengarna hamnar hos scientologerna.

  Ägare till dessa företag är Ewa Henning-Tönder som sedan många år är en mycket aktiv scientolog.

 6. Scientolog företaget 11Total, http://www.11total.se jobbar med R. Hubbards teorier.. Ann-Katrine Engström är också med i scientologi rörelsen.

  http://www.laszlo.nu/post/41509366/varning-for-scientologerna
  https://www.flashback.org/t958530

 7. Så hemskt! Klaus Olsen och Rekrytema Sweden AB/ JobMatch / JobMatch Talent har just avslöjats som scientologer i en anonym mail till ett flertal av deras samarbetspartners. Det avslöjas även att testet, som nu heter JobMatch talent är ett gammalt scientolog test.
  Klaus Olsen tror att det är jag och Ann-Katrine Engström som har skickat detta anonyma mail och det är därför de har anfört våra företag och namn ovan.
  Vi har inget med Scientology att göra, och har aldrig haft det, men detta visar bara hur SJUKA scientologer som Klaus Olsen och Ann-Christin (Anki) Holmgren är!!!
  Nu hete dom förresten http://jobmatchtalent.com/sv/ – nytt namn, samma test, samma scientology och hemska agerande. Jag kommer att polisanmäla dom för förtal!
  Ikke anonyma Ewa Henning-Tönder, ägare av http://www.e-safewear.dk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: