Om mig

Bloggen Scientologsekten är skapad efter år av frustration över att vissa sk trossamfund får härja fritt i sverige med hänvisning till religionsfriheten. En del av dessa trossamfund är att betrakta som skadliga sekter, och överst på på listan av dito har vi Scientologkyrkan, världens farligaste sekt. Emellanåt klämmer jag in lite annat i bloggen som jag finner roande.

Många har surfat förbi min blogg i tron att bloggen är en scientologdriven sida, vilket vansinnigt lustigt.

Målet med sidan är att sprida kunskap. Jag har valt att vara anonym eftersom jag inte har tid eller ork att utsätta mig för något ”fair game”.

En enkel introduktion och sammanfattning över scientologin, Narconon, RDS (Riksorganisationen ett drogfritt sverige) och KMR (Kommitén för mänskiga rättigheter) finns att läsa i en kortfattad artikel på här på Sydsvenskan.

Tillägg, på förekommen anledning: Bloggen är skriven i ironisk anda, men är allvarligt menad. Jag har en donationsknapp mest på skoj, men skulle det trilla in någon krona så går det oavkortat till att snygga till bloggen då det kostar några kronor.

Tips och förslag är alltid välkomna.
Mejla mig gärna om ni undrar över något.

Bästa sekthälsningar

42 svar

 1. Länken till Scientologernas sida http://www.kmr.nu du gjort fel. Troligen glömde du http:// i WordPress-gränssnittet.

  Jag tycker också generellt att du ska ge länkarna till Scientologerna rel=nofollow eftersom jag inte tror du vill att de ska värderas av Google:
  en.wikipedia.org/wiki/Nofollow

  Här istället:
  < a href=”http://www.kmr.nu” rel=”nofollow”>www.kmr.nu</a>

 2. Hans
  Tack för det tipset. Man blir glad när människor delar med sig av sin kunskap. Jag skall kolla igenom bloggen och provimplementera nofollow.

  Tack igen och välkommen till min blogg.

 3. Inget problem alls,

  Skicka ett e-post om du behöver hjälp eller om du vill att jag ska titta att det blev rätt.

 4. Hej – får man fråga om du har några personliga erfarenheter av Scientologi?

  Hälsningar,
  En som har…

 5. @ Anders Välkommen hit.

  Vilka är dina erfarenheter?

 6. Det är fult gjort att besvara en fråga med en fråga. Vill man ha så får man ge.

 7. Det kanske är så att S-sekten är osäker på vilken sida jag står på? ;o)

 8. Jag har svårt att riktigt förstå din kommentar Anders Nilsson. Det samma för Maja.

  Sedan missa nu inte det här med länkarna. Det är ingenting att skjuta på.

 9. Antar att Majas kommentar handlade om att jag ställde en fråga som s-sekten (dvs blogginnehavaren, vad ska man kalla honom?) svarade med en motfråga. Min andra kommentar var bara en misslyckat skämtsam spekulation om att det berodde på att s-sekten kanske först ville veta om jag är för eller mot Scn. Mot kan jag meddela i alla fall.

 10. Jag har tidigare i politiska sammanhang, på ett tydligt sätt demaskerat deras verksamhet och det som gör mig glad är att Länsstyrelsen i V Götaland, inte givit en av Scientologernas tentakler, ”NARCONON” några som helst tillstånd, att få bedriva någon verksamhet i länet!
  (Källa: Länsstyrelsen i V Götaland-2003-10-24)
  Samtidigt måste jag påpeka att RDS, Riksorganisationen för ett Drogfritt Sverige, som innehar ett 90-konto, att man omedelbart avslutar samarbetet med dem,
  Stiftelsen För Insamlingskontroll, SFI-s trovärdighet är urholkad när den tidigare ansvarige för SFI sade: ” Vi stöder RDS, men vi stöder inte Scientologirörelsen”!
  C Klüft, C Olsson och K Bergqvist, skulle i Mölndal medverka på en GRATIS cirkusföreställning, som anordnades av Narconon och RDS. Efter samtal med SFIF, så stoppade undertecknad stjärnorna att medverka.
  ( Källa: Svenska Friidrottsförbundet 2002-11-04: Både vi eller de aktiva idrottsstjärnorna tar helt avstånd från denna typ av verksamhet som Narconon och RDS-organisation bedriver. Vi har aldrig och kommer aldrig att samarbeta med denna typ av organisation. Vi konstaterar att allt berodde på ett stort misstag, pga ”OKUNSKAP”)
  Här är ytterligare ”obekväma sanningar” om denna sekt! Ledaren Ron L Hubbards sons vittnesmål, är så bärande och trovärdig, så, man kan börja undra hur denna sekt överhuvudtaget, kunde växa sig så stor, om man hade uteslutit ordet ”kyrka”, håll till godo:
  ”Min far har alltid använt sig av den känsliga information han fått i förtroende av människor när dessa ”bekänt” olika saker, för att terrorisera, hota dem att göra som han vill, vilket ofta inneburit att ge honom pengar.” Och ” Min far använde rutinmässigt falska hotelser och anförtrodd känslig information, särskilt om kriminella handlingar, som medel för ekonomisk utpressning. Min far och jag skapade en ”religiös” fasad av skattetekniska skäl och som lagskydd mot bedrägerianklagelser som enda syfte. Vi har till nästan alla nästan alltid sagt att Scientologin är i verkligheten en vetenskap, inte en religion, men att den religiösa ”fasaden” skapades för att ”hantera” myndigheterna.”
  (Källa: Hubbards son, Ronald De Wolf a.k.a. L.Ron Hubbard Jr vittnade som edsvuren i målet Schaick mot Church of Scientology, US District Court Mass.Nr.79-2491)
  ”Scientologin är inte någon psykiatri, heller INGEN RELIGION”!
  (Källa: L Ron Hubbard, 1954, Creation of Human Ability)

  Hur kan man I Sverige godkänna denna destruktiva sekt? Jo, för att i vårt demokratiska rike så kan vem som helst registrera ett ”trossamfund”! Hur skulle vi reagera om Hells Angels eller Bandidos startade ett ”trossamfund”! Det är fullt möjligt och LAGLIGT!

  ”Scientologin är en auktoritär, destruktiv kraft och Sverige är mycket naivt. Det är oerhört viktigt att allmänheten och regeringen begriper vad det är frågan om”!
  (Källa: Fd Socialstyrelsens chef, Barbro Westerholm, 2000.)

 11. Herregud Peter Brych. du förefaller inte se något positivt med scientologi överhuvudtaget.

  Ronald DeWolf verkade inte helt vara vid sina sinnens fulla enligt min bedömning, han har ljugit om både det ena och det andra.

  Barbro Westerholm tror jag för övrigt inte är helt insatt i vad scientologi är. Bra med henne är att hon fick bort homosexualitet som en psykisk sjukdom hos Socialstyrelsen. Hon har säkert goda syften, men är inte insatt i ämnet scientologi.

  Återigen, jag vill egentligen främst ”debattera” scientologi, dvs. själva läran, men tvingas tyvärr också debattera CoS, dvs organisationen och deras handlingar. Jag har inget personligt ansvar för CoS handlingar över huvudtaget.

  Peter, är det inte bra att Narconon och RDS arbetar mot droger? Du har erfarenheter av drogmissbruk, borde du inte samarbeta med andra organisationer som arbetar mot droger? Ser du dom som konkurrenter eller hur resonerar du? Genom att motarbeta de organisationerna sprids ju mindre droginformation till skolor etc. Är det bra eller dåligt?

 12. Själva ”läran” som du kallar det är ju en tro, precis som att vissa tror på reinkarnation eller homeopati. Är man inte överens om och accepterar det vetenskapliga förhållningssättet blir det svårt att föra vettiga resonemang annat än på ett filosofiskt plan.

  Som icke troende scientolog ser jag det Cos väljer att visa och presentera om sig själva, och de jag ser skrämmer mig helt enkelt. Att detta dessutom backas upp av väldigt många avhoppare, anhöriga till medlemmar och tom en del aktiva scientologer gör att jag förundras över hur man kan komma på tanken att stödja en sådan organisation öht.

  Ödmjukhet och självkritik verkar helt saknas. Aldrig har jag sett CoS nämna att man misslyckats, bara hur medlemmen misslyckas. Man tror att ”läran” är fullkomlig. Sådana resonemang ser man hos, just det, sekter. Tom när Hubbards egen som vittnar emot scientologin blir han avfärdad. När kritik mot Hubbard framförs avfärdas det alltid som lögner och CoS framställer Hubbard endast i det bästa ljuset. Alla människor har sina fel och brister, men när det kommer till Hubbard så gäller detta tydligen inte enligt CoS. Endast icke-scientologer har fel och brister, eller är ”kriminella”. Redan där borde larmklockor ringa och det sunda förnuftet fatta misstanke.

  Det normala är kanske att acceptera det onda med det goda om en ”lära” eller organisation kontinuerligt ransakar sig själva och tar till sig av kritik och strävar efter intern förbättring. Inget jag sett tyder på att CoS besitter några sådana egenskaper, eller ens en vilja att sträva dithän. När det kommer till kritik riktas den alltid utåt, till yttre faktorer, och detta gäller för såväl hela oragisationen ner till de enskilda medlemmarna.

  Låt mig ta ett exempel. Kritiker till CoS har ofta avfärdats som kriminella eller terrorister, dvs man bemöter inte kritiken utan attackerar kritikern. Om en person mår dåligt lär man ut att en av lösningarna står att finna i att personer i ens omgivning kan vara orsaken. Att det kan vara två personers fel att två träter verkar vara obekant. Detta med tonskalan är även det en historia för sig som är ett samelsurium av någon sorts påhittad lyckostege, där man under en viss ”poäng” saknar människovärde. Detta är rent diskriminerande.

  Nej, någon humanistisk ”lära” har jag svårt att se att detta rör sig om. Men tron kan förätta berg heter det ju.

 13. Den bästa och trovärdigaste infosajten om Scn är denna:http://bernie.cncfamily.com/ars.htm

  Scn är egentligen det som beskrivs i böckerna och föreläsningarna av Hubbard. Det är hur det är menat att vara, om allt vore perfekt. Sedan finns Scn ”i praktiken” – så som anhängarna beter sig och praktiserar i verkligheten – vilket inte alltid är exakt i enlighet med vad Hubbard sagt. Men oftast och i huvudsak, enligt min mening. Sedan finns den Scn som motståndare har bilden av, vilken består av en blandning av andras redogörelser, egna erfarenheter, tolkningar ur sina sammanhang, etc. – där allt är anpassat för att föra fram slutpoängen att Scn är någonting dåligt. Sedan finns den idealiserade versionen av vad Scn är i dag, som framförs av kyrkan själv – vilket inte är märkligare än vilken annan grupp som helst som gör reklam för sig.

 14. Tack för bra blogg,

  Vi är ett gäng i Skåne som tänker dra igång protest och debatt gällande det nya centret i Arlöv, och Scientologernas uppenbara satsning här nere.

  Den 18/6 kl. 19.00 ses vi på Café Ariman i Lund och diskuterar hur vi ska gå till väga. Värd är föreningen Unga Humanister i Skåne och vi är inte Anonyma 😉 Det är ett öppet forum, alla är välkomna. Håll utkik efter gula t-shirts.

  Släng gärna upp en länk om du vill: http://www.unghum.se/skane/event/diskussion-med-tema-scientologi-pa-cafe-ariman-den-18-juni/

  Bästa hälsningar,

  Anna

 15. Älskar den här bloggen! Fortsätt att skriva, du kämpar för något bra!!

 16. Jag själv har förmodligen varit arbetslös så länge att jag skulle kunnat
  gått en hel läkarutbildning på den tiden — jag har varit antagen till
  läkarprogrammet i Lund men kunde inte börja eftersom studiemedlet inte
  skulle räcka till hela utbildningen. Förmodligen skulle jag dock inte
  blivit godkänd ty psykiatrerna (en sorts läkare) accepterar inte att
  någon blivande läkare har kritiska synpunkter på psykiatrin. I och med
  att psykiatrerna hela tiden lyckats stoppa blivande psykiatrikritiska
  läkare så finns det inga sådana i Sverige.

  Jag har själv aldrig träffat på en scientolog men jag känner till personer som blivit grovt misshandlade i psykiatrin (med ECT och överdoser mediciner). Den våldsamma tvångspsykiatrin måste stoppas. Jag är positiv till alla bidrag i kampen mot psykiatrin inklusive Scientologikyrkans.

 17. Hej allesammans! Jag tycker personligen att det är bra, att någon har modet att ifrågasätta scientologi-kyrkans propaganda. När det gäller psykiatriska diagnoser och medicineringen mot, vad man anser vara symtom, kommer det dessvärre sällan fram, vad vi har för erfarenhet av medicineringen, vi som haft den ett tag. Man använder oss gärna som galjonsfigurer, i sin propaganda, för eller emot. Debatten svävar liksom över våra huvuden. Inte ens läkarna är intresserade, av att följa upp saken. KMR:s inställning, är att man blir oerhört igångtriggad av bl,a: Ritalin. Det stämmer, i många fall. När jag väl lyckades göra mig hörd, så avbröt man bara medicineringen, liksom all kommunikation, om det som jag trodde var ADHD-besvär. Jag fick inte ens träffa en läkare, på ett par månader. När jag väl fick det, så fick jag bara ett korthugget svar: ”Det var en diagnos”. Min nuvarande läkare menar, att det inte finns några studier, som visar att vuxna blir hjälpta av Ritalin. Så läkarkåren är oerhört splittrad i denna fråga. Jag fick ju tipset av den förra överläkaren, gick utredningen och fick Ritalinet. Det jag gick igenom var en mardröm. Jag har på egen hand, prövat alla former av centralstimulerande medel. Ritalinet är det värsta rävgiftet hittills. Jag ifrågasätter också dessa diagnoser. Det är sofistikerade ursäkter, av ett samhälle som kräver likriktining av individerna. Jag kommer ihåg, när jag var på St. Jörgens mentalsjukhus, på 70-talet. Då fann jag en bra benämning, för den typen av psykiatri: ”Beteendemodifikatörer”. Är det ingen som märkt, att psyykoanalys o dyl, är helt ute idag? KBT är inne istället och metoder med betingning är inne. Metoder som inriktar sig på ytan. Ofta i kombination med Ritalin. Vad tror ni händer om tio år, när det som tryckts ner, börjar komma till ytan igen? Jag blir så trött, på eran trivialiserade debatt. Alla vill bara pumpa upp sitt ego och sin plånbok. Nåväl…jag fick bestående problem av Ritalinet. Så fick jag höra, att Voxra var jättebra. Det är ju dopaminhöjande och visst…ett par veckor var det bra. Sedan kom ångesten istället för tungsinnet. Precis som med Ritalinet. Man får inte tillgång till några resurser i min ålder (50 år). Läkartjänsterna dras ner och sjukvårdspolitiken anpassar sig efter det. Ett av många moment 22-syndrom. Vad händer med alla dem, som råkar ut för detta, och som inte har språker med sig, eller energin? Jo…dom dör och allt bara rullar på, som en gammal Volvo. Jag tycker det är kusligt alltihop. Scientologerna är nog tyvärr, inte ödmjuka nog, att komma fram till en syntes Men kanske någon annan?

 18. Lite problemet med metylfenidat (t.ex. Ritalin) på vuxna med ADHD är att de ofta också har ångestsjukdomar. Metylfenidat kan då skapa verkliga problem. Ju äldre du är desto mer sådana problem kan du ha.

  Det då skriver tror jag (men det är dåligt studerat) typiskt. Initialt får du ju mer dopamin i vissa delar av hjärnan vilket bl.a. kommer dra ner ångest. Den effekt försvinner snabbt och det är som det ska. Påverkan där ska inte vara mer än symptom på ADHD försvinner.

  Men Ritalin är racemiskt och innehåller lika mycket av l-isomeren av metylfenidat. Den påverkar nor-adrenalin i stora delar av hjärnan och ute i kroppen och ganska kraftigt. En effekt av det är att det kan skapa stora problem om man har en ångestsjukdom.

  I Sverige används nu nästan bara racemiskt metylfenidat medan man i andra länder har fler alternativ. Och första handspreparat för centralstimulerande medel är just racemiskt metylfenidat. Därefter kan man pröva Metamina vilken är amfetamin utan l-isomeren. De problem med ångest som dessa läkemedel är mindre och kanske borde det vara förstahandspreparat.

  Förutom läkemedel för vuxna med ADHD som börjar behandlas tror jag verkligen att det är viktigt att adressera alla typer av ångestproblem. Och absolut inte med fokus på läkemedel (även om det naturligtvis ska användas vid behov) utan ge kunskap hur man kan minska problemen själv.

 19. PS

  Just det. En ska att lägga till är att om du använt centralstimulerande läkemedel i högre dos kan du ha förändrade genuttryck och skador som försämrar effekten av läkemedlen. Det är uppfattar jag ingenting man försöker behandla på något sätt men jag tycker även om det ännu saknas just någon forskning att du ska pröva träna arbetsminne och få fart på tillväxthormonerna.

  Jag hör från många jag föreslagit det att de just får god effekt på humör och oro, samt förbättrad effekt och färre biverkningar av metylfenidat. Själv tränar jag just nu med Big Brain Academy till Wii. Det saknar ju kliniska studier men är å andra sidan billigt och själva principen bakom de spel där kliniska studier finns (och därför är mycket dyrare) är ju egentligen ganska enkel. Big Brain Academy fungerar helt ok för mig men jag varierar mellan olika. Läs t.ex. denna artikel för fler tips:
  http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2585
  Eller hör av dig om du undrar något.

 20. Verkar inressant det du skriver. Mitt stora problem, var emellertid inte ångesten, utan snarare att mitt tankeverksamhet går på högtryck, hela tiden. Även när jag sover. Vissa former av centralstimuelrande har hjälpt mot detta. Jag blir då metra närvarande i nuet, i det jag gör. Tyvärr vet man ju aldrig vad man får nästa gång man handlar. Så svarta marknaden är inget alternativ. Vad Metaminas verkan anbelangar, så vet jag inte. Fick inte möjligheten att ta reda på det heller. Före att få det, så måste jag leta med ljus och lykta, efter en ”liberal” läkare. Är det då grönt, så är jag oerhört beroende av att det flyter på och inte går i stöpet, om jag får en annan läkare igen. Fast jag är inte så säker på, att du har rätt i detta. För övrigt tror jag, att de mentala övningar du menar, utvecklats mycket mera på andra håll, (utan centralstimulerande). Men att bryta cirkeln med mediciner, det fodrar trygghet. Läkemedelsföretagen är inte dumma. Det är deras marknad. Vi är helt utlämnade åt sjukvårdspolitikens godtycke. De kultiveringsmetoder och alternativ som finns, är inte godkända och etablerade inom vården och där dom är det, så får man det inte, om man inte har mycket pengar. Å andra sidan, så brister ju systemet i trovärdighet, genom sin marknadsanpassning. Blir man inte exploaterad av dom kriminella, så blir man det av vård och läkemedelsindustrin. På 70-talet, så fanns det fortfarande utrymme för att hitta sin nisch, som man var(utan diagnoser). Dom som vinner på nuvarande system, är ju dom som kan sälja sina tjänster och inte vi som söker hjälp. Det borde istället ställas diagnoser på samhället, sonm var bindande till en förändring. Där ett klimat skapas, som vi har en plats i, som dom vi är. Istället verkar det gå åt andra hållet, vilket genererar fler diagnoser.

 21. Jo men jag tror det är precis samma sak. Från vissa faktorer krävs en viss dos för att ge verkan men effekten har då redan spillt över till andra delar av hjärnan. Det ska just vara mindre än att du får den där effekten. Manövreringsutrymmet är nog just lite mindre när du också har l-isomeren som drar upp nor-adrenalin lite varstans i nervsystemet.

  Det var heller ingen mentalövning jag rekommenderade. Utan just träning av de delar av hjärnan som läkemedlen påverkar. Det sätter i bästa fall fart på tillväxten där och de förändringarna kan hjälpa till med anpassningen mot läkemedlen. Grejen är ju att det är vanligt med olämpliga förändringar i hjärnan som rör mer än ADHD p.g.a. den negativa påverkan det haft och ev. negativa sätt att hantera funktionshindret på. Dessutom har man visat (hos barn) att det ökar just de nervceller som berörs.

  Prova du några månader. Ta en timme per dag och testa att träna hjärnan. Du blir nog förvånad över hur effektivt det verkligen är. Alla vuxna (säg från 28 år som är den yngsta jag diskuterat med) har det krävs tre månader för och effekten har sedan varit ökande. Intressant nog kan man senare ta paus utan att effekten på humör går ner.

 22. Det har jag gjort. Ett helvete varje eftermiddag när det går ur, ändå. Voxra verkar bättre på mig.(än så länge).

 23. ”Det har jag gjort. Ett helvete varje eftermiddag när det går ur, ändå. Voxra verkar bättre på mig.(än så länge).”

  Har du någon teori om vad det beror på? Det kanske är därför att de är mer långtidsverkande.

  Sedan sådan tydlig rekyl brukar ju många klara att få bort med uppföljande mindre dos. Men jag vet inte hur det fungerar med bupropion.

 24. Jag fick ju aldrig shansen att följa upp detta med läkaren, vad gäller centralstimulerande. Men jag tror inte man kan trycka undan det som ligger och gror, så länge. Ångesten finns ju där ändå, liksom möjligheten att lära sig hantera den. Jag tror det blir lättare med Voxra, då man ändå är mera sig själv, under dess påverkan. Ritalinet är mycket mera ojämnt. Ja, det KAN vara för att det är mera långtidsverkande. Men skillnaden är större än så. Jag menar…det är ju inte centralstimulerande. Med Ritalin, så ble jag LITE påtänd, även av liten dos. Sedan en mellanfas på ett par timmar, där det funkade hyfsat. Då var det med kapsel. Tabletterna blir bara upp och sedan ner(utan mellanfas). Jag har testat alla möjligheter med Metylfenidat. Jag vill ju inte bli påverkad, bara få lugnt i huvudet. Där är Metylfenidat värdelöst. Enligt min nuvarande läkare, är Metamina ännu värre. Jag vet ju, att viss former av Amfetamin funkar bättre(ett tag). Men frestelsen att öka dosen är nog för stor för mig. Min förhoppning är, att jag med hjälp av Voxra, skall kunna bygga upp en rutin, som i sig är dopaminproducerande. Nu håller jag på med qi-gong sedan ett halvår+stretshing+konditionstträning osv. Dessutom tar jag del av olika andlig litteratur och försöker bryta mina negativa mönster. Ibland är det jättesvårt, men jag har i alla fall styrfart. De problem som dessa diagnoser sägs innebära, är ju allmänna problem för en människa. Folk har ju kämpat med dessa frågor i tusentals år. Det är ju ganska kulturellt betingat, om vissa tongivande egenskaper klassas som funktionshinder. Vårt samhälle blir ju svårare för ALLA, eller hur? Jag har haft perioder i mitt liv, där jag kunnar kanalisera min energi bättre än nu. I naturen, dör det var stilla. Idag är det inte tyst någonstans. Är det inte miljön som är funktionshindrad? Jag föredrar i alla fall, att försöka närma mig saken så, samtidigt som jag arbetar inombords. Jag tror man får ha flera bollar i luften. När jag försöker ha mera bredd på inttressena, så är det lättare, att inte köra fast. Samtidigt som jag övar på, att vara närvarande här och nu. Det SKA gå 🙂

 25. Metamina har mycket längre verkningstid än metylfenidat och går ner långsamt.

  Jämför med långtidsverkande metylfenidat kan skillnaden kanske vara större. Men å andra sidan är det en del som inte får den långtidsverkande effekten.

  Det är inte ett funktionshinder om det inte orsakar så pass stora problem för dig att det begränsar dina möjligheter att klara av ditt dagliga liv. Försvinner dina besvär av motion har du inte ett funktionshinder.

  Motion, avslappning och religiösa tankar är ju en annan sak. Ta du och pröva lite träning av hjärnan. Kostar ju dig knappt något, tar ingen tid och är riskfritt.

 26. Jag skulle tro, att de allra flesta männsikor, har någon brist, som hindrar dem i vardagen.

  Motion och andlig övning, gör vardagen mera hanterbar, för de flesta. Obearbetade brister, kan ju lätt bli till ett funktionshinder. Medicin kan då vara bra, som en krycka att börja med. Min målsättning är dock, att bli medicinfri (bl a ).

  Jag tränar hjärnan varje dag, integrerat i vardagen. Det finns många metoder för det.

  Skulle tro, att det blir mindre kompliserat längre fram, när jag är helt medicinfri. De vinster man gör då, sätter sig troligen bättre. Men motion, andlig övning och träning av hjärnan, det behöver väl alla?

 27. PS. Inte heller jag, blir problemfri av motion o dyl. Inte av någon medicin heller, men man måste nog vara lite pragmatisk för att komma någon vart, eller hur? Du har väl läst boken av Temple Grandin; ”Genom dörrar”? Hon vände sin Autism, till att vara en gåva. Mycket uppmuntrande bok.

 28. Poängen som jag menar att du missar att vad du kan få ut av många av de åtgärder du pekar på utanför medicin är viktiga men rör troligen mycket allmäntillståndet och motverka negativ påverkan som funktionshindret orsakar. Också är det relativt läkemedel och menar jag träning av arbetsminne mycket liten påverkan.

  Mycket av vad du diskuterat rör t.ex. förmåga att hantera stress som ju blir nedsatt från första början vid ADHD. Här handlar det istället om ökad aktivitet respektive på lite sikt ökad kapacitet i områden som från början är skadade. Det vill säga närmare usprungsproblemet.

 29. Jo, men jag undrar om det tillståndet inte kan uppstå hos vem som helst, under viss påverkan.

 30. Du menar ADHD? Att man får ADHD symptom är ju känt att kunna utlösas av väldigt mycket även utan att de funnits som barn.

  I Sverige av någon anledning behandlas det bara när det varit medfött eller åtminstone uppstått väldigt tidigt så att problem fanns som barn. Det finns så vitt jag vet ingen logisk motivering för vad meningen med det är.

  Annars kring träning av arbetsminne kan du ju läsa mer hos Cogmed som jag tycker har bra information:
  http://www.cogmed.com/cogmed/sections/se/1_Cogmed_Arbetsminnestrning.aspx
  Det ska nog vara just att man tränar arbetsminne och mer än att man generellt håller hjärnan i form genom att utmana den.

  Jag har själv inte råd med deras ösning med den är nog bra och de är ju tillskillnad från andra gjort kliniska studier. Men jag tycker absolut att billigare alternativ är värda att testa.

 31. Bravo!
  Se till att fler får upp ögonen för den snedvridna propaganda
  dessa ”religiösa fanatiker” sprider.
  Att hänge sig åt en sån företeelse som religion, som är den största enskilda orsaken till förtryck och lidande i denna värld,
  är för mig ofattbart.
  Jag blir mer och mer avståndstagande till dessa fanatiker.
  ”Religion är opium för folket”
  Karl Marx
  Så sant, så sant.
  Ge folket religion, och du kan styra det som du vill.
  Kämpa på.
  L-J

 32. Tack L-J
  Det ligger något i det du säger.

 33. Hej,

  jag är drygt femtio år och för två år sedan diagnostiserades jag med ADHD. Hela mitt har varit ett fullständigt kaos innan diagnos och behandling. När jag påbörjade medicinering med Concerta och kom upp i rätt dos (för mig), så öppnades en helt ny värld.

  Allting löstes inte. Har fortfarande problem med arbetsminnet. Men har fått ordning på impulsproblematiken, fokusering och koncentration. Dessutom har min tidigare mycket uttalade ilska över småsaker, gett sig av.

  Min omgivning märkte först förändringen och jag har fått en oerhört mycket bättre relation till mina närstående.

  Jag är mycket kritisk mot Scientologernas ideologi, i synnerhet beträffande detta. De vet inte vad de pratar om och hur destruktivt det kan inverka på oss med den här neuropsykiatriska funktionsnedsättningen.

  Jag har lagt den här sidan i min länklista och du får gärna lägga mig i listan över kritiska bloggare.

  Med vänlig hälsning

  Birgitta Alvskogen

  http://witchbitch.wordpress.com

  Tack för jättebra initiativ!!!

 34. Hela mitt liv, ska det vara, i första stycket. Sorry…

 35. Scientologisekten ÄR KRIMINELL!
  Så varför, Nils, skulle jag samarbeta med dem?
  När Narconon/RDS agerar i skolor, så kan man tycka att droginformationens budskap är okej men vad man missar är: ”Att man smygrekryterar barn/ungdomar, för att senare slå klorna i dem, för att uppnå sina syften”!
  Det enda som Scientologorna kan göra bra är att ta sitt pick och pack och lämna landet, för de står inte uppför demokratin och deras värdering är enbart att köra sin ”mind control” och att blåsa naiva medborgare på allt vad de äger!
  Sekten dömdes i år i Frankrike för bedrägeri och dömdes att böta 6 miljoner!
  Dessa pengar har tillhört tidigare ”medmänniskor” som blivit manipulerade av denna destruktiva och kriminella sekt!
  ”MAN KAN INTE RÄDDA EN MÄNNISKA SOM HÅLLER PÅ ATT DRUNKNA. GENOM ATT SKJUTA HONOM”!

 36. Den här bloggen är visst inte så aktiv längre, men jag tipsar gärna om min nya text om alternativ”medicin” ändå: http://www.equil.net/?p=1160

 37. Jag instämmer i bloggarens inlägg.

  Scientologerna är en vetenskap, en teknokratisk ideologi.
  Kyrkan – har de skapat av skattemässiga skäl. Man har i mitt område lyckats få tillstånd till en ”kyrka”.
  Här ska ni få klara och tydliga besked på varför ni ska akta er för detta samfund.

  1. Teknokratisk ideologi, det innebär en ideologi som är marknadsmässigt styrd. Detta genom att med hjälp av massmedian skapar man en människoideal, den perfekta människan för samhället. Sådan ska du vara för att räknas som fullvärdig medlem i vårt samhälle. Genom att upprepa detta ett antal gånger genom objektiv massmedia så blir det till slut en sanning.

  2. Scientologerna lobbar för politiker för att få in sin ideologi, inom alla områden, inte bara ett. De marknadsinriktade partierna, ser pengar och ekonomi i deras förslag.

  3. När man har fått genom sina förslag så börjar man skissa på den normativa människan. Det vill säga, man lägger upp kriterier för vem som skall räknas till normal och vem som ska betraktas som onormal.

  Beteendebedömningar är skapad av en ”utsedd” grupps antaganden och tyckande över vad som skall betraktas som normalt. Desto sämre ekonomin är i samhället, desto fler avvikelse i det så kallade normala, kan de hitta. De hittar helt enkelt fler inkomstkällor.

  4. När scientologerna har lyckats marknadsföra en viss ideologi, tanke, så att den börjar betraktas som normal i det samhälle de lyckats ta sig in i. Så kan de börja styra människor.
  Detta gör man genom att om du inte följer strömmen, så är du att betrakta som onormal och riskera att uteslutas ur gruppens, samhällets även familjens gemenskap.

  För över 25 år sedan gick en bekant som ung student på ett av deras möten. De gjorde en beteendebedömning på personen. När de sedan etablerade sig i närheten har de terroriserat den här personen. Flera polisanmälningar är gjorda mot dem, vilket de fullständigt struntar i. Familjen har fått skaffa hemligt telefonnr. för att slippa dem.
  De har bett att bli avskrivna ur deras register, men detta tycks inte vara möjligt om man inte tar en personlig kontakt med dem på deras kontor.
  Detta är polisanmält.
  De skicka personliga brev, där de inbjuder till picknick, men uppger inte vilken förening de representerar, utan får det att se ut som om det är vänners vänner som bjuder in.

  Inget av detta kan anses vara moraliskt, och moral är väl det som en kyrka skall representerar.
  Därför kan och ska inte scientologerna betraktas som en kyrka, en religion, det är en vetenskapsideologi som bygger på socialdarwanism.

  Deras ekonomiska system liknas med ett pyramidspel. De plockar pengar på de fattiga och människor i kris, naturligtvis är all hjälp gratis i början. Sedan börjar kurserna trilla in, 10 000 tals kurser för att du som medlem skall bli hjärntvättad och få känna gemenskap.

  Jag vill ha dem avregistrerad som ett trossamfund, för det är de inte.
  Hubbert sitter idag på sin stora förmögenhet och gottar sig i alla idioter som gått på dem. Våra politiker ser pengar i deras system, varför de har börjat införa lagar som kan gynna scientologernas affärsverksamhet.

  Nu ska jag sluta för den här gången.
  Men ni som är medlemmar, använd er hjärnkapacitet och börja reflektera över vad det är för verksamhet.
  Tycker ni sedan att det passar er, så är det okej för mig. För då gör ni ett medvetet val.

  För egen del tar jag avstånd till dem, kommer att fortsätta terrorisera dem när tillfället ges. Scientologerna använder sig utav indirekt tvång för att värva sina medlemmar, dessutom så terrorisera de deras familjer, försöker störa familjerelationer som de anser vara skadligt för deras verksamhet.

 38. Jag hade som tonåring insyn i en familj där båda sönerna ”sögs” in i Scientologin. Dom har blivit kvar där, den ena som medlem i den innersta kretsen i USA , den andra som barskrapat offer. Till deras familjs outsägliga förtvivlan.
  Vid ett tillfälle någon gång på 70-talet, blev jag hindrad av en ung man med konstig, stirrande blick. Detta hände på Drottninggatan i höjd med Sergels Torg i Stockholm. Han grep mig i armen och ville att jag skulle undersökas med någon sorts apparat som kunde avslöja vad som fattades mig…
  Eftersom han inte ville släppa taget så visade jag honom handgripligt vad som fattades mig. Han fick en feting i nyllet så han satte sig på ändan. En av dom få tillfällen i livet då jag tillgripit våld – men det är tyvärr det enda språk dom här filurerna verkar begripa. Logik och sakligt resonemang är det första en scientolog strippas på. Framgår ju tydligt så fort dom uttrycker sig…

 39. Till svarta listan: Om ni handlar på något av följande företag http://e-safewear.dk eller http://e-safewear.dk/sv/ så är risken stor att pengarna hamnar hos scientologerna.

  Ägare till dessa företag är Ewa Henning-Tönder som sedan många år är en mycket aktiv scientolog.

 40. Varning: Scientolog företaget 11Total, http://www.11total.se jobbar med R. Hubbards teorier.. Ann-Katrine Engström är också med i scientologi rörelsen.

  http://www.laszlo.nu/post/41509366/varning-for-scientologerna
  https://www.flashback.org/t958530

 41. i dag verkar U-man med sitt U-Test tagit över en hel del av Scientology WISE Aktiviteterna

  Byggföretag tvingade anställda gå sektkurs
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article22646860.ab

  http://www.byggnadsarbetaren.se/2016/04/de-forsokte-dra-in-folk-i-rorelsen/

  ”De försökte dra in folk i rörelsen”
  När scientologi blir företagskultur

  företaget starka kopplingar till Scientologirörelsen. Tidigare anställda vittnar nu om nyandlig påverkan på jobbet – som blev allt svårare att värja sig mot Scientology.

  Performia förefaller verka på internationell basis med liknande typ av tester och som vanligt när ett företag hamnat i rampljuset byter det ofta namn för scientology läran har svårt att stå för vad de är och gör.

  http://ocmb.xenu.net/ocmb/viewtopic.php?t=358538
  Scientology makeups online in shellfish shellcode and clambake

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: